IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Hur går det egentligen med den där downshiftingen?

Halva tiden är förbi för min downshiftutmaning i att lägga ifrån mig mobilen och sociala medier efter kl 20 på kvällen. Hur har det gått då? Ja, det har väl gått både upp och ner.  De här stunderna man ofta slösurfar, tex på spårvagnen på väg hem från studion. Då har det varit lite svårt, det är ju ändå nästan 30 min. Så nu läser jag på den tiden eller tittar på människor. Det här med att kolla på folk är ju fascinerade i sig. Vi är så olika allihopa och vi tänker så olika allihopa. Det är väl mest på gott då tänker jag. 

I reklampauser på tv, precis innan jag ska sova och direkt när jag kommer hem från jobbet, då är det som svårast. Men samtidigt skönt. Jag märker mitt eget bekräftelsebehov i konversationer på nätet. Det vet man väl egentligen men det blir lite mer svart på vitt att vi alla är bekräftelsesökande varelser. Det man kan reflektera över är var man söker sin bekräftelse och vad den gör för en. 

Det som varit skönt är att jag somnar tidigare på kvällen och jag läser ett kapitel i min bok det sista jag gör innan jag somnar vilket jag tror ger mig bättre sömn. Sedan är det lite roligt att på morgonen mötas av det som fick respons kvällen innan. Och jag lägger inte lika mycket tid på att fundera på vad andra människor gör, hur dom marknadsför sig eller hur de jobbar. Det blir mer fokus på mig själv vilket är bra både på det personliga och professionella planet.

Det är två hela dagar kvar och det ska bli intressant att se om jag minskar min kvällstid med mobilen eller om det går tillbaka till rutin. Det tar ju tid att ändra en vana. Mer än en vecka. Till på torsdag ska jag fundera ut nästa moment för mig att downshifta. Kom ihåg att man gör det utifrån egna förutsättningar och egen vardag. Hur går det för dig?

Downshift update och steg två - hur svårt kan det vara?

Downshifting - för mer guldkant på vardagen