IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Downshift update och steg två - hur svårt kan det vara?

Rastlöshet och lite irritation styr fortfarande min downshifting med mobilen. Det har gått en vecka och jag kan inte sluta nu. Det har inte riktigt gått som jag trodde. Hur svårt kan det vara? Nu vill jag veta hur lång tid det ska ta innan jag tycker att det är behagligt att lägga bort telefonen efter kl 20 på kvällen. Såklart svarar jag om det är något viktigt eller akut men annars låter jag det vara och det har jag lyckats med men jag känner en irritation i kroppen och ett kli i fingrarna. Skärmen är en sysselsättning och håller igång hjärnan på högvarv, framför allt tar den in intryck om vår omvärld och vad "alla andra" gör. Det är ett beteende hos mig som jag vill se om det kommer göra skillnad för mig i vardagen. En skärpt hjärna ger en piggare kropp som orkar mer och som ger mer kvalité till träning. En skärpt hjärna är mer närvarande i samtal och tar bättre beslut. Det finns många verktyg att använda för ovanstående men just nu är det att minska skärmtid ur mitt perspektiv.  Jag gillar verkligen sociala medier och internet i stort, tycker om att både uppdatera och hålla mig uppdaterad och kommunicerar med många av mina vänner som befinner sig på andra platser genom messenger. Så bort ska den inte, det är bara ett experiment för att se vad som händer. Och jag ska lära mig att förhålla mig till det i vardagen. Kanske kommer det bli bestående, kanske inte. Det jag redan vet efter en vecka är att jag är väldigt beroende av min telefon och vad som händer i den världen. Jag visste det nog innan, och som många av oss säger att vi vet, skillnaden är att det blir förankrat i dig på ett annat sätt när du experimenterar med det och du får en annan medvetenhet än att lättvindigt säga "jag vet att jag är beroende av...". Mer eller mindre användande behöver inte vara rätt eller fel, det är olika för alla, det jag är ute efter i mitt eget fall är medvetenhet och att jag övar mig i att ändra tankebanor och beteende. Det jag hoppas att det ska resultera i är ett mindre slentriananvändande överlag.

Så att lägga mail, sociala medier och meningslöst scrollande åt sidan efter kl 20 får fortsätta ett tag till. Nästa steg för att rensa står garderoben för. Ut med det som inte används så det kan gå till bättre ändamål, gåvor eller loppisförsäljning. Får se vad som händer med känslan "jag har ingenting att ta på mig" trots att det ligger massvis med kläder i garderoben. Jag tycker absolut att man får köpa kläder men hellre att jag köper något som är dyrare med bättre kvalité som jag kommer använd mycket än många plagg som inte används eller går sönder snabbt. Om jag nu behöver mer vanliga kläder, jag går ju i träningskläder näst intill varje dag :)

Vad blir ditt nästa steg utifrån din vardag och möjligheter?

Blir det någonsin rätt tillfälle?

Hur går det egentligen med den där downshiftingen?