IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Som om det vore enkelt att andas.

Som om det vore enkelt att andas. Enkelt. Vi gör det ju varje dag. Varje timma. Varje minut. Varje sekund. Fyller lungorna. Tömmer lungorna. Översta delen. Det är i översta delen de flesta av oss andas. Som vi fyller. Som vi tömmer. Det finns så mycket kvar. Oceaner av liv. Miljoners lungblåsor som bara väntar på att få känna delaktighet. Gemenskap. Fylla ett syfte. Att få bära livet av det som är du. Att få bära hela din varelse. Förse varje cell med liv. Ständigt föränderligt. Cirkulation. Kretsloppet av insidan. Kretsloppet av utsidan. Kretsloppet av naturen. Naturen som gör vår existens på jorden möjlig. Som vi tar för given. Som vi trampar på varje dag med hårdhet eller varsamhet. I platta skor eller mjuka kuddar under vår bara fot. Att gå som att vi kysser jorden eller gå som att vi bara vill ha något. Klampandes fram. Klampandes fram med kippande anda. Vidare. Alltid framåt. Stressade andetag. Täta, virvlande tankar. Virrvarr av brus. Övre delen. Vi fyller bara övre delen. Varsamhet. Ödmjukhet. Djupare närvaro. Känna varje steg. Varje andetag. Fylla hela vägen. Låta oceaner av liv få fylla. Cirkulera. Finfördela. Tömma. Varje vrå. Varje vinkel. Fylla hela lungan med närvaro. Fylla hela kroppen med närvaro. Fylla nervsystemet med liv. Koncentration. Kapacitet. Full kapacitet. Fysiskt. Mentalt. Fylla hela lungan. Alla delar. Båda sidor. Lungorna som omsluter hjärtat. Håller hjärtat. Själen. Det inre. Lungorna svävandes som bomullstussar som håller dig svävandes. Vid liv. Att fylla hela vägen. Att tömma hela vägen. Som om det vore enkelt att andas. 

Foto: Therese Hagstedt - Yogadag på Endorfin Alingsås 2016

Foto: Therese Hagstedt - Yogadag på Endorfin Alingsås 2016

 

Och då var bloggandet igång igen. Den kommer bjuda på tankar som ovan. Tankar om livet. Tankar om vardagen. Tankar om träning. Tankar om att njuta. Tankar om sorg. Tankar om lycka. Tankar om musik. Och allt däremellan. Det kommer bjudas på ord. På ljud. På bilder. På videos. Häng med om du vill. Välkommen!

The addicted mind.