IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Det otåliga folket.

Det är vi det. Det är du och jag. Det är inte bara våra barn. Det är även vi. Vuxna. Våra barn lär sig inte tålamod idag. De lär sig inte att vänta. Inte att ha tråkigt. Samhället snurrar på i en faslig takt. Nya uppdateringar i ständiga flöden. Ingen väntan. Ingen tålmodighet.

De lär sig inte det. För vi vuxna är inte tålmodiga. Vi blir irriterande när internetsidan tar för lång tid att ladda. Hujeda mig om det tar fem sekunder längre än vanligt. Vi läser inte artiklar om det är för mycket text eller om de är för långa. Vi scrollar när vi sitter på bussen eller spårvagnen eller tunnelbanan. Vi vill ha svar på våra mail gärna inom en halvtimma. Har det inte kommit svar inom en dag så försöker vi genom något annat medium för att dubbelkolla att vårt mail verkligen kommit fram. Men det kanske kunde väntat två dagar med att få svar. En del saker är viktiga såklart. Men kanske ett telefonsamtal kan vara på sin plats i så fall. Fast det har vi ju egentligen kanske inte tid med, Förstås. Ett mail går ju fortare att skriva och så kanske vi kan göra något annat samtidigt. Det vore ju effektivt. Och det är ju vad man förväntar sig idag. Eller?

Vi vill helst inte göra det jobbiga jobbet att lägga grunden i vår träning för det vore ju mycket roligare om vi redan utvecklats och kan pressa oss till max. Det tar ju sådan tid att bygga kondition, styrka eller rörlighet. Det kan vi inte vänta på. Det måste hända något. Helst ska  man ju också kunna allt från början.

Allt som tar tid är tålamodsprövande och det är en bristvara. Allt ovan och en massa andra olika saker talar jag av egen erfarenhet. Det är jag som är det otåliga folket. Det är du som är det otåliga folket. Vi är alla en del av det oavsett om vi vill det eller inte. Och vi gör vad vi kan, medvetet eller omedvetet för att leva i det. Otåligheten. 

Otålighet kan också vändas till nyfikenhet. Det kan ses ur ett annat ljus. Ett annat perspektiv. Beror på hur vi ser det. Beror på hur vi hanterar det. Och det beror på hur medvetna vi är om det. Skulle jag vara otålig? 

Foto: vegafoto.se

Foto: vegafoto.se

Att förhålla sig till det som är.

Att sluta drömma.