IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Den som har mest att göra vinner inte.

Det önskar jag att jag hade fattat för elva år sedan när jag började på universitetet. Jag har nog fortfarande inte fattat det. Och det kommer nog dröja minst tio år till innan jag gör det. Eller hela livet. Men jag har kommit en bit på vägen. Många år av att trycka in så mycket som möjligt slutade ju i katastrof . Man kan säga att jag kom sist. I livet.

2016 har varit ett turbulent och häftigt år. 2017 kommer vara minst lika mycket hårt jobb om inte mer. Det jag tar med mig är att den som har mest att göra vinner inte. Jag ska göra så lite som möjligt. Ha så lite förväntningar som möjligt, på andra människor, på mig själv och på mitt arbete. Som egenföretagare där man själv är varumärket är det svårt att inte ta saker personligt. Det kanske man lär sig. Jag hoppas det. Jag har ambitionen att lära mig att skilja på arbete och privat. För mig är det också skillnad på förväntningar och ambitioner med hårt arbete.  

Ambition och driv har jag definitivt. 2017 kommer jag komma långt fram. I livet. Jag gör ofta det när jag bromsar. I december började jag säga nej till förfrågningar och möjligheter som jag ser det skulle göra mig framgångsrik. Det vill jag vara. Men jag vill vara det i så många delar av livet som möjligt. Inte bara arbeta. Utåt sett kommer det ändå se ut som att jag gör hur mycket som helst och inte alls har någon tid över.  Och mycket kommer jag att göra. Var så säker. Men som jag lär mig mer och mer. Inget är som det ser ut att vara. Det ligger mycket hopp och förtvivlan och hårt arbete bakom det mesta. Ödmjukhet inför vad något faktiskt kräver i tid och energi kommer man långt med.

Att göra så lite som möjligt låter kanske knasigt när man är i en utvecklingsfas i företagande. För mig är det ett motto som kommer hjälpa mig att stanna på 100% och inte falla över gränsen. Jag kommer fortfarande göra mycket. Jag kommer förmodligen bli frustrerad. Understimulerad. Arg för att jag inte kan göra allt jag vill eller allt som är roligt. Eller inte. Vi får se. Ambitionen är att landa men vara driven. Går det? Jag tror det.  Nyårslöften har jag aldrig men ord, som mina fina vän Frida lärde mig, det har jag. För 2017 är de: Tålamod. Kunskap. Kärlek. Plats för läsning, promenader och umgänge är prioritet. Förmodligen är det platsen för reflektion och att landa. Välkommen 2017. Den som har mest att göra vinner inte.  

Att sluta drömma.

Återhämtning i vardagen. Det kan inte vara så svårt.