IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Att sluta drömma.

"Ska man anstränga sig för att hålla liv i sina drömmar?" Jag läste den frågan i en tidning idag och förbluffades lite av svaret. Svaret var nej. Att det egentligen inte fanns någon anledning att hålla liv i i en dröm och att det kunde vara det finaste som finns att släppa taget om en. Vidare menades det att det egentligen bara var lyckade människor som förmedlar att man ska tro på sina drömmar. Inte de som jobbar dubbla skift för att ha råd med mat på bordet. Det är heller inte realistiskt att tro att man ska ha en våning i New York bara sådär. Det är alltså inte "vanliga" nattliga drömmar vi pratar om utan drömmar i livet.

Jag kan tycka att det var ett ganska knapphändigt och aningen pessimistiskt svar men det fick mig att tänka. Å andra sidan kanske man inte kan förvänta sig en lång utläggning och resonemang om följandet av drömmars vara eller icke vara i en frågespalt. I förlängningen kanske det inte är så förbluffande att släppa taget om sina drömmar. Förväntningar och föreställningar. Drömmar kan ju vara just det också. Förväntningar och föreställningar. Ouppnåeliga luftslott. Eller? En ständig strävan mot något man tror är lycka kanske är just tvärtom? Olycka. Inte leva i det man har. Att släppa taget om något kan också vara en befrielse. Klart man ska ha drömmar i livet men också kanske bejaka vilka förutsättningar som finns. Det är lätt att säga att allt är möjligt (det är min tro dock) men, helt ärligt, är det så? Har vi alla förutsättningarna för att göra det vi drömmer om? Energi, insats, mod, ekonomi osv? Det kanske vi har. Jag vet inte. Livet tar ju oväntade vägar ibland. Men det inte sagt att en dröm aldrig kan uppnås. Men drömmen om att bli hockeyproffs, bo i huset man alltid tänkt sig, företaget man startade gick inte så bra som man hoppats eller vad det nu kan vara, om den inte går i uppfyllelse, vad händer då? Hur hanterar man det? Att släppa taget om "misstaget" och ta med sig lärdomen är precis det man kan göra men lättare sagt än gjort ibland. 

Kanske är det så att drömmen bara behöver ses ur ett annat perspektiv? Att vrida och vända på den? Att alltid ha den men att den också får ha tusen olika perspektiv (som typ allt och alla diskussioner här i livet). Att drömmen alltid får vara närvarande men i olika form. Det mesta vi drömmer om sker också i någon form mitt framför ögonen på oss. Drömmar är komplext och jag sitter som vanligt inte på några svar. Slutmålet behöver inte alltid vara lika med att drömmen lyckades eller infriades. Keep dreaming! Det kan också vara där verkligheten föds. 

Bild hittad och lånad hos: https://www.fastcompany.com/3042659/how-lucid-dreaming-can-improve-your-waking-life

Bild hittad och lånad hos: https://www.fastcompany.com/3042659/how-lucid-dreaming-can-improve-your-waking-life

Det otåliga folket.

Den som har mest att göra vinner inte.