IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


När ord lämnas fria.

Så fort ett ord lämnar insidan är det fritt för "tolkning" av omgivningen. För det är det som händer. Vi tolkar ord utifrån vår egen verklighet. Kanske är det det som gör kommunikation så svårt. Även om vi använder samma ord så menar vi olika saker. Olika tonläge. Olika innebörd beroende på utgångspunkt. Speciellt det skrivna ordet. 

Det skrivna ordet i en blogg. På instagram. I ett meddelande. I en bok. På ett papper.  Du tolkar det utifrån dig själv. Jag tolkar det utifrån mig själv. Det är också det fina i det. Det kan också skapa missförstånd. Funderingar. Problem. Samma som det talade ordet. Ibland önskar vi att det inte hade lämnat insidan. Men det bara händer. Och då ska det väl kanske ut. Det skapar i alla fall fler ord. Eller färre. 

Ord som lämnas från skribenten, talaren, människan är då fria. Och vi kan inte helt styra över hur de tolkas. Förutom ja eller nej. Tydligare än så kan det nog inte bli. Kan vara lika viktigt att släppa ut dem ändå, de andra orden. Ut i det fria. Ord kan också ofta vara tagna ur sitt sammanhang. Vilket skapar en annan tolkning än den ursprungliga. 

Jag tycker kommunikation är väldigt spännande. Och svårt. Och roligt. Jag har ett par konversationer på olika håll som jag förundras över hur det kan bli. Är jag så dålig på att kommunicera vad jag menar? Hur tydlig kan jag vara? Eller otydlig? Tydlighet för mig är uppenbarligen inte tydlighet för andra. Allt är ju utifrån min egen verklighet. Där hela min historia finns. 

När ord lämnas fria skapas också plats för känslor, tankar och erfarenheter. Rädslor. Ord och kommunikation är också ständigt närvarande på insidan. Den konversationen kanske är viktigare än den på utsidan. Den påverkar garanterat den på insidan i alla fall. Att lämna ifrån sig ord är också blottande. Och ett privilegium. 

Ord som präntas ner på papper blir oerhört kraftfulla. De får betydelse. De lämnas fria. Fria för nya perspektiv. Diskussioner. Olika synvinklar. Det finns så många ord att säga om detta. Så många tolkningar. Så många fler än min. Så många fler än din. Alla lika viktiga. 

tumblr.png

Säga nej när man egentligen vill säga ja.

Nej, jag vill inte bli den jag var - jag var ju tokig.