IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Säga nej när man egentligen vill säga ja.

Hur många gånger behövs för att man ska lära sig? Förmodligen hela livet. Men det blir bättre och bättre för varje vända. Kanske har det med erfarenhet att göra. Med ålder. Kanske blir det lättare med åldern att säga nej och att man inte bryr sig lika mycket om andras tankar. Det lär jag väl bli varse om när jag blir äldre. 

Blir bekräftelsebehovet mindre? Rädslan att göra andra besvikna. Inte leva upp till förväntningar. Fasaden. Skuldkänslorna. Skammen att inte orka. Tills dess är det kanske learning by doing. Det blir bättre och bättre för varje vända. Lärdomarna blir fler och fler. Känslan inombords lättare och insikten om att ha sagt ja eller nej med eftertänksamhet värmer mer och mer. Att säga ja gynnar inte alltid andra. Det gynnar inte alltid en själv. Det är lätt att tro det.

Så länge håller jag till godo med fysisk träning, yin yoga, naturen och meditation. Meditationen är hos mig just nu en motvind men utan den blåser det hårdare. Det kommer vända. Och skrivandet, reflektionen, att skriva ner vad jag vill prioritera hjälper att hålla sig till insidans röst och våga säga nej när man egentligen vill säga ja. För det är ju så roligt. Och när man jobbar med det man vill och det man tycker är roligt kan man jobba hur mycket som helst har jag hört. Jag kan intyga att det är inte sant. 

Att välja med precision och säga ja eller nej utifrån både vilja och energi, det är det som gör att det är roligt att jobba. Och att leva. Och att lära sig, hela livet.

Foto: vegafoto.se

Foto: vegafoto.se

Att backa tillbaka för att komma framåt.

När ord lämnas fria.