Strävan framåt för att utvecklas kanske känns som en självklarhet. Att utveckling sker framåt. Att vara driven. Visa framfötterna. Komma med nya innovation idéer. Det kan det vara. Men det kan också vara att backa tillbaka. Välja med precision. Välja det som känns bra i hjärtat att stå för. Även att omvärlden ber dig om mer. Mycket vill alltid ha mer. Vad gör man av det? 

Jag får frågor om jag kan hålla workshops om vissa saker ganska ofta. Det är fantastiskt smickrande. Och jag skulle säkert kunna göra det. Tjäna pengar på det. Visa mig i branschen mer. Men jag gör det inte. För det känns inte rätt i magen eller i hjärtat. Jag känner mig inte grundad i min egen kraft för att göra det. Jag backar tillbaka, utvecklar och utmanar i det jag gör så att det blir riktigt bra. Färre projekt med mer kraft. Det kommer ta mig framåt. Det kommer utveckla mig. Försöker lita på att det även kommer bära mig ekonomiskt. I det här fallet handlar det om min yoga i mitt yrke. Det går att översätta till alla branscher. Till alla delar av livet. Först kommer rädslan i att glömmas bort. Att inte synas. Sedan vilar man i den kraften.

Att backa tillbaka ibland är det som gör att vi kommer framåt. Skippa hetsen. Strävan att hela tiden sticka ut. Komma med nya idéer. Det finns tid för det med. Den tiden kommer. Tiden att backa tillbaka kommer också tillbaka. Tid för reflektion är viktigare än någonsin. Det är att stå i kraften i det som är som tar en framåt. 

Foto: vegafoto.se

Foto: vegafoto.se