IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Göra plats för livet.

Kalendern är ofta maxad. Att lära sig vara egenföretagare är en brokig väg. Men oerhört lärorik. Både om företagande och om livet. Det jag inte haft plats med är just det. Livet. Det är det man ger sig in i. Ett par år av att jobba och att bygga sin verksamhet som i grund och botten är en dröm. Sociala tillställningar och möten får alltid stå tillbaka för verksamhetens bästa. Relationer av olika slag prövas till bredden. Ibland blir det pannkaka. Ibland inte.

Jag tror inte det spelar någon roll om man är egenföretagare eller inte när det gäller det här. Vi maxar kalendern. Jobb, barn, aktiviteter, allt ska hinnas med. Note to self- allt kommer inte hinnas med. Det är inte meningen. Var sak har sin tid. Det betyder inte att det aldrig kommer att få plats bara för att det inte får plats just nu. Leva i det som är, så svårt. Efter de förutsättningar och möjligheter och begränsningar som finns. Ofta är de ju bara just nu. Men vi tror att de kommer vara för evigt. Det är såklart olika för alla. Allas våra liv, förutsättningar, möjligheter och begränsningar är olika.

Att göra det man kan är lätt att säga men kanske få som gör det. Egentligen. Jag skulle kunna göra en massa saker, prioritera om och framför allt värdera om många saker för att göra plats för livet. Kalendern tillåter inte plats för livet. Spontana infall, att någon blir sjuk, att jag själv blir sjuk, att flytta, besöka vänner på långt håll. Eller för vardagen att få ske. En kort promenad. Ett par andetag. Ett samtal. Ett möte. En kram. En puss. Men det är mest i mitt huvud. Påhittade strukturer om vad jag tror att man måste göra. För mig personligen ligger det väldigt mycket en ekonomisk aspekt i detta. Jobbar jag inte kan jag heller inte betala hyran eller köpa mat. Ingen betalar mig när jag gör ingenting eller är sjuk. Men när jag gör plats för livet och gör plats för att göra ingenting och gör plats för att vara med nära och kära - det är då jag är som mest kreativ. Då jag upptäcker vad jag vill och önskar innerst inne. Det är då jag är stark i mig själv. 

Livet är ju ändå det viktigaste vi har. Gör mer plats för det. Vad det nu betyder för dig. 

”Normal is getting dressed in clothes that you buy for work and driving through traffic in a car that you are still paying for - in order to get to the job you need to pay for the clothes and the car, and the house you leave vacant all day so you can afford to live in it.” - Ellen Goodman  Saker - vad behöver du i livet - egentligen?

”Normal is getting dressed in clothes that you buy for work and driving through traffic in a car that you are still paying for - in order to get to the job you need to pay for the clothes and the car, and the house you leave vacant all day so you can afford to live in it.” - Ellen Goodman

Saker - vad behöver du i livet - egentligen?

En ny tid - en ny blogg

Att backa tillbaka för att komma framåt.