IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


När bekräftelsen blir problemet.

Vi behöver alla bli bekräftade för de vi är. Så viktigt. Bekräfta oss själva och att bekräfta andra. Jag var på en fin föreläsning idag om hälsa där det pratades om vikten av att gå till sig själv, öga det som är rätt för en själv, äta bra, röra sig med glädje, analysera vad man lägger sin tid på om det nu är så att man inte har tid att träna och många andra bra saker. Samhället i stort idag är en hetsjakt och hälsa är status. 

Men vi, var och en av oss bidrar ju till den. Vi bekräftar varandra och berömmer varandra när vi varit och tränat, vad snygga och vältränade vi ser ut, vad duktiga vi är som har vegetariska matlådor och gröna juicer och smoothies. Vad häftigt det är att vi springer långa lopp och ska göra iron mans. Vi gillar och delar bilder med hälsosam mat och träning. Eller när vi är värda att unna oss. Jag gör det. Du gör det. Vi bekräftar varandras hälsostatus. Vi säger att livsstilsmagasinen skapar hälsohets och utseendefixering (vilket jag också anser att de delvis gör). Men det är vi själva som upprätthåller den. Som bekräftar den. Majoriteten av befolkningen ska inte vara elitidrottare eller träna som det heller för den delen. Det finns en anledning till att elitidrottare inte har ett heltidsjobb vid sidan av sin träning. Kroppen är inte byggd för det. Och alltså inte byggd för tvärtom. 

Såklart ska vi bekräfta varandra. Berömma varandra. Uppmuntra. Hälsa är ett bättre liv. Utan tvekan. Men hets och stress är inte det. När jag säger något i all välmening så bidrar jag ändå till någon annans tankar och vardag. Vad som verkar vara rätt och fel. Det är så lätt att bekräftelsen i hälsa slår bakut och blir ett folkhälsoproblem och skapar ytterligare separation mellan "bra" och "dåliga" människor. Jag tar med mig det i min egen tanke framöver när och hur jag bekräftar eller berömmer någon utefter deras hälsa. Detta, som precis allting annat finns det nyanser och perspektiv på som också ska tas i beaktande. Gör det. Låt bekräftelsen få vara det positiva och uppmuntrande.

Att vara duktig är inte något dåligt.

Att få släppas fri. I gemenskapen.