IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Är balans något överskattat?

Vad betyder egentligen balans? Vad betyder det för dig? För mig är det superviktigt och det verkar vara något vi eftersträvar men vet vi egentligen vad det är vi strävar efter? Är det balans i kost, sömn, energi in och ut, jobb och fritid eller något helt annat? Jakten på balans kanske stressar i sig så att vi missar själva balansen? Är det någonsin tillräckligt?  Är det balans i den fysiska kroppen? Balans mentalt? Balans energimässigt? Behöver alla vara i balans samtidigt? Är det då perfekt?

Balans i livet eller i enskilda fall behöver heller inte vara samma för alla. Vi är alla lika men samtidigt så olika. Det som är bra för mig behöver inte vara bra för dig och tvärtom. Att ge råd om balans till någon annan är oftast av omtanke men vems utgångspunkt har du? Tar du hänsyn till de förutsättningar som den som får rådet har? Det kan ju också vara så att man tror att man har en god balans mellan saker och ting i sitt liv tills man inser att så inte alls var fallet... Medvetenhet och närvaro är nog nyckeln.

Olika tider i livet kräver också olika av oss. Ibland är det mer vila, utrymme och stillhet som får oss att fylla på och en nödvändighet för att må bra. Ibland är det mycket aktivitet. Det är som yin och yang, vila och aktivitet kompletterar varandra och kan inte fungera utan den andra. Men en viss tid i livet kan ha nytta av mera yin och en annan tid i livet ha nytta av mera yang. För att balanseras över tid.

Överskattar vi innebörden av balans? När vet vi att vi är där? En del blir galet understimulerade när den eftersträvansvärda balansen infinner sig. Jagar vi då på eller bejakar vi den och är i den?  Är det balans? Har vi skapat en hets efter något som vi egentlige inte vet vad det är? Jag funderar mycket på det och det finns som vanligt inget rätt eller fel. Bara olika förutsättningar och perspektiv som är precis lika mycket värda. Vad är balans för dig?

NÄR ALLA LAGER ÄR AVSKALADE - VEM ÄR DU DÅ?

Den okontrollerade gråten.