IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Projekt: naturlig hudvård.

Ekologiskt och naturliga ingredienser är ofta något som står på hudvårdsprodukter. Men långt ifrån allt innehåll är det. Ekologiskt-märkningen kan också betyda att hälften eller mindre än hälften är ekologiskt. Det är ju en djungel där man nästan omöjligt kan veta vad som är vad eller veta skillnad. 

Jag är lite lat av mig när det gäller dessa delar av livet. Men tydligen behöver det inte vara så svårt att boosta sig själv med naturliga ingredienser. De där andningshålen och mellanrummen i vardagen som jag ofta pratar om när det gäller återhämtning. Det här är andningshålen och återhämtningen för huden. Jag resonerar ofta om att resor är bra om de är av rätt anledning. Lite som att resan kan vara en superboost för både motivation och återhämtning, och ibland nödvändig. Ett miljöombyte helt enkelt för att få lite mer klarhet. Lite så kanske det kan vara med hudvård också. Det viktigaste är att hitta det som funkar i vardagen, både på insidan och utsidan. I det långa loppet. 

Ansiktsbehandlingar kan ju vara drömmen att ge sig själv ibland. Det är liksom resan. Vardagsrutinerna för huden är kanske likställd med meditationen, träningen eller yogan som återhämtning och vila i vardagen. I alla fall för mig. Kanske något annat för dig? Det där som behövs för att hålla sig levande och fylld av energi.

Allt är ju liksom ett. Rörelse, sömn, mat, hud, hår, energi, själ och hjärta. Det enda ger det andra. Åt båda håll. Man kan fylla på i båda ändarna eller bränna i båda ändarna. 

Så, nu startar jag "projekt: naturlig hudvård" efter inspiration av min mors påskpresent. Boken "Boosta hud och hår med naturens näringsbomber" av Tia Jumbe. Men som med allting annat, det långvariga resultatet kommer om man skyndar långsamt. Jag skulle lätt kunna gå bananas, byta ut allt och tröttna om två veckor för det blir för mycket jobb. Så - en sak i taget. Börja smått och med "enkla" saker. Det är där hemligheten och magin ofta bor - i det enkla. Reningen. Inifrån. Kanske med tiden kommer jag blanda mina egna krämer, eller inte. Vi får se. Kommande veckor kommer jag dela med mig av recepten, tipsen och utvärderingarna här och på instagram stories. Häng med om du vill!

Bild hämtad från adlibris.se

Bild hämtad från adlibris.se

Vem vill ha mörka ringar under ögonen?

När man får backa tillbaka lite.