Projekt Naturlig hudvård fortsätter! I helgen undervisade jag på vår yogalärarutbildning och det finns så mycket kunskap där. Också om naturlig hudvård. Så jag har fått massa nya tips på både recept, bloggar och hemsidor. Ser fram emot att botanisera mera! Det är underbart kul! Och enkelt!

Gurkmeja finns med i ganska många recept och ja, gurkmeja FÄRGAR överallt. Ett par handdukar har visst gått till spillo i hemmet under experimenterandet i badrummet. Men huden har inte blivit gul ännu :)

Testade en ansiktsskrubb med bikarbonat och vatten. Bikarbonat är antibakteriell och ger en effektiv skubb av huden. Dock är det fräs i den. Jag masserade mjukt in det i ansiktet och lät det sitta i fem minuter och det räckte gott och väl. Gör den max en gång i veckan för att inte slita på huden.

Lade sedan en ansiktsmask på banan, gurkmeja och turkisk yoghurt. Gurkmeja är en antioxidant med många antiinflammatoriska egenskaper och skyddar mot skador från fria radikaler. I yoghurten finns naturlig antibakteriell mjölksyra som binder fukt till huden. Den är även milt exfolierande, hjälper till att ta bort döda hudceller och ger huden lyster. 

Mitt första försök med denna blev lie sliskig i konsistensen. Ska minska lite på mängden av allt nästa gång eftersom det också blev en del över som jag inte hann använda innan den blev dålig i sin glasburk. 

Receptet kommer från Boosta hud & hår med naturens näringsbomber:

Yellow Love

1 banan
1 tsk gurkmeja
1 msk turkisk yoghurt

Blanda allt till en slät pasta som du smörjer in ansiktet med. Låt sitta i 15 min och skölj sedan med ljummet vatten.

Ikväll använde jag en del av min Sweet eyes ögonmask igen. Den har hållit sig superfin i burken sedan förra veckan. Mörka ringar under ögonen - so long!