IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Ett utrymme att vara i.

Ett utrymme att vara i. Mellan högt och lågt. Mellan himmel och jord. I mitten. Mellanrummet. Där vi lever. Förra veckan var en fullt ös medvetslös-vecka. Det är inte hälsosamt. Det är inte att rekommendera. Även om allt man gör är kul och inspirerande. De går ju någon gång då och då. Men inte hela tiden. Så idag - sovmorgon till 9.30. På en måndag. Måndagar är oftast mina söndagar. 

Alla människor behöver grunda och alla människor behöver lyfta. Alla behöver bli sedda och alla behöver få vara med sig själva. Ibland lite mer eller mindre av den ena eller andra. Den som kan fylla utrymmet med närvaro och medvetenhet är du. Du är vad som sker mellan himmel och jord. I vardagen. I livet. I yogan kallas det för Madhya - mitten. Relationen mellan jorden och universum - människan.  Lyfter man ständigt, ständigt svävande, ständigt framåt är det lätt att tappa fotfästet. Att tappa fotfästet kan vara resultatet av fullt ös medvetslös-veckor under allt för lång tid. Ständig grundning kanske istället gör att vi växer fast? Att vi blir oroliga för att ta oss vidare, rädda.  Men vi behöver både och. Tryggheten i rötterna och utvecklingen i de svävande grenarna.

Ibland glömmer man bort och får påminna sig själv. Påminna sig om lufthålen. Gärna varje dag. Att stanna upp är att växa sig starkare. Att bli medveten om och i utrymmen. I mellanrum mellan punkt A och B. Mellan inandning och utandning. Mellan morgon och kväll. Mellan träningspassen som blir av. Mellan frågan och svaret. Mellan huvud och fötter.  Det är där det händer.

Utrymmen att vara i kan vara små, korta. Eller vid och långa. Kanske hela livet. Hur vill du att ditt utrymme ska vara? Vilket vill du leva i?

Enter these turning points,
where the rhythms of life transform
into each other.

Breath flows in, filling, filling,
In this moment, drink eternity.

Breath flows out, emptying, emptying
Offering itself into infinity.

Cherishing these moments, 
Mind dissolves into heart,
Heart dissolves into space,
Body becomes a vibrating field,
Pulsating between fullness and emptiness. 

The Radiance Sutras

Bästa utrymmet - skogen!

Bästa utrymmet - skogen!

 

 

Glädjas åt det som åstadkommits.

En alldeles egen ansiktskräm gjord av mig själv.