IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Väljer du, sållar och plockar ut?

Alla dessa val. Möjligheter. Utbud. Det gör att alternativen är oändliga och valen svåra. Hur vet man att det blir rätt? Det gäller allt från vilken utbildning man ska välja till vad man ska lägga på tallriken till vilken instagram bild som kommer se bäst ut. Varför tror vi att vi måste synas i vissa sammanhang eller vara på ett visst sätt för att vara lyckade, vara "med i matchen" eller bli omtyckta? Och varför bekräftar vi och befäster den förväntningen?

Att våga välja det som känns rätt i magen och tacka nej till fina möjligheter är klurigt. Jag gjorde ett sådant idag. Om det var smart eller inte vet jag inte ännu. Eller jo, det var det nog eftersom det inte kändes som rätt väg för mig. Det kommer säkert att vara det i framtiden men inte just nu. Kanske hade det varit bra för karriären men hjärta och välmående kommer före framgång. Många möjligheter uppenbarar sig när man följer sitt hjärta. Mycket mer än man tror. Men också begränsningar. När man vill göra allt på en gång är det viktigt att välja vad som lägger den långsiktiga grunden. Vad vill du bygga upp? Vad är fundamentet i att följa vad du vill? Vad kommer ta dig dit. Vad hjälper och vad stjälper om du har för bråttom? Blir det för spretigt och ingen ordning? Stort som litet, att följa sitt hjärta betyder inte att omvälva hela livet och vardagen. Det stora ligger också i det lilla. 

Genom att sålla och prioritera blir det man väljer så mycket bättre. Det skapas tid. Motivation Ork. Inspiration, Energi. jag har fortfarande en del val att våga göra. Att lita på sig själv behöver man öva på. Ibland blir det rätt. Ibland blir det fel. Med tiden, närvaron, medvetenheten och modet att lyssna på magkänslan blir det lättare. Rädsla för att göra fel och inte passa in styr oss alldeles för mycket. Vi tror att vi behöver välja vissa kläder, attityder, beteenden, träningsformer och så vidare men det behöver vi inte. Val styrs för mycket av samhället, grupper, normer, förväntningar. Vågar du välja din väg, vågar du berätta det för andra så kommer fler våga välja sin väg. Så välj, sålla och plocka ut - det finns där inom dig.

Foto: vegafoto.se

Foto: vegafoto.se

När man är lite ledsen och skör.

Glädjas åt det som åstadkommits.