IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


När man är lite ledsen och skör.

Det är då man rensar ur tror jag. Jag är lite ledsen och skör. Jag mår bra. Känslor är inte övermäktiga. Situationer är inte övermäktiga eller ohanterliga. Men jag är lite ledsen idag. Får man det? Ja, det får man. Det är inte farligt att vara ledsen. Jag är trött. Och det får man också vara. Fokus just nu ligger på att ta igen mig lite extra. Letar alltid efter de där små hålen när det känns som att tiden inte räcker till eller att andetaget hamnar i halsen. Då man tror att man inte har tid att stanna upp. Och när man gör det inser man att man faktiskt fick mer tid. Mer energi. Mer ork. Just nu har jag tid. Tiden använder jag till att hela och lappa ihop. 

Yogalärare blir också trötta. Yogalärare blir också stressade. Yogalärare behöver också både bekräftelse och tid i stillhet. Yogalärare är människor precis som alla andra. Yogalärare kanske i vissa fall hanterar och förhåller sig till det som sker på ett annat sätt med hjälp av yogiska tekniker. Så kan det vara. Men yogalärare upplever livet precis som alla andra. Spelar ingen roll vem du är eller vad du jobbar med. Alla människor upplever livet. Upplever det som är utifrån sina förutsättningar och möjligheter. De där som tyvärr inte är samma för alla. Vi är alla lite sköra. Vi har det bra men ändå kanske det är något som skaver. Som de där skrubbsåren som aldrig läker trots att du försöker plåstra om dem. Som du ständigt pillar på. Våga då gräva lite djupare. Kanske blöder det lite extra ett tag. Sedan läker det fint. Blir ett litet ärr som kanske påminner dig om styrkan i livet. 

Jag har haft ångest många gånger, precis som många andra. Yoga, meditation, andning, oljor, änglakort och skrivande hjälper mig och stöttar. Gör att fler perspektiv visar sina sidor. Även fysisk aktivitet, det där som hjärnan också behöver. Och vila. 

Den här måndagen, efter ett gongbad, ledig tid med mycket sömn tillåter jag mig att vara lite trött, lite ledsen, lite skör och ta det lite varligt. ta tillvara på det som är, det som kommer upp till ytan. Reflektera och bejaka. Det är det som laddar om. Ny energi. Det är nog då jag rensar ur.

Foto: Anna Rosén

Foto: Anna Rosén

Lugnet i centralstationens skyndande folkmassa.

Väljer du, sållar och plockar ut?