IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Löpningens (och annats) – av eller på.

Jag vet att det inte finns något som heter ”annats” men nu hittar jag på det ordet. För att jag kan. Jag har sprungit lite från och till i mitt vuxna liv. Ibland kort och ibland långt. Vartannat år har jag sprungit Göteborgsvarvet och det har skett tre gånger. Nästa år ska bli den fjärde. På det fjärde ska det ske liksom. Under två timmar.

Löpning är en sådan där av eller på för mig. Antingen springer jag, eller så springer jag inte. Det betyder inte att det inte är skitjobbigt och att jag inte måste kämpa för att ge mig ut. Byta om, snöra skor. Det är ett högt berg och en ocean av tid som krävs ibland. Men när det blir gjort blir livet så himla mycket bättre.  Pulsen brukar också vara högre än ett höghus.

Men så tänker jag att det är ju såhär med så många saker. Av eller på. Allt eller inget. Prestation eller nederlag. För det är ju vad det blir om man inte lyckas prestera. Eller? Samma sak med semester. Från en dag till en annan så är det fullt ös eller ingenting. Och så kommer sjukdomen som ett brev på posten när alla delar av en äntligen får vila. Varför är det så?

Så nu gör jag ett försök i alla fall att göra övergångarna lite mer smooth. Det har inte funkat så bra innan men det betyder inte att man inte kan föröka igen. Och med en liten justering. Nu jobbar jag lite. Är ledig lite. Dessutom under lite längre tid in i augusti än vad jag tänkt. Det kommer bli fullt ös framöver. Var så säker. Men på vägen dit kanske jag hinner vänja mig lite. Sätta rutiner. Medvetet. Och försöka hålla dem. Disciplin.  

En författare fick frågan på nyhetsmorgon hur hon hade motivation till att skriva så många böcker och hur hon höll ångan uppe. Svaret var ”Disciplin”. Att sätta sig även om inte orden kom. Även om de sedan ändrades. Vissa dagar kommer de i floder. Andra dagar inte alls. Men rutin även när det är tråkigt och jobbigt var nyckeln. För henne.  Inte av eller på. Do what works for you. 

Löpningen är ju utan klocka, utan distans. För nu. Det kommer säkert ändra sig. Men det är ännu inte av eller på. Det är att hålla rutin även om det bara blir en kort vända. Andra dagar en mil eller mer. Vi får se hur det går. Och vi får se hur det går med det andra. Försöka kan man alltid.  Smidiga, mjuka övergångar.

IMG_5328.JPG

När vidderna vidgas.

Skärmtid för barn. Skärmtid för vuxna kanske?