IMG_4775.JPG

YOGA I LIVET.

Rörlighet och stabilitet. Fysiskt. Mentalt. Energimässigt. Och alla lager där emellan. Yogan är stöttepelaren som förankrar mig i vardagen och gör att jag lyssnar på insidan istället för att agera på yttre impulser. Som grundar mig och tar mig till naturens kraft. Yogan är det fina förhållningssättet till mig själv och världen där allt är föränderligt.


Simma din egen väg, med strömmen istället för emot.

”Only dead fish follow the stream”. Den har man ju hört. De där som bara följer med strömmen utan att tänka själva, utan att agera. Gör som alla andra gör.  Det är en sida av det här resonemanget som har utvecklingspotential.

Det finns också väldigt mycket kraft i strömmen. Kraften och viljan att förändra. Att stå upp för vad som är rätt och fel. Så lätt som det är att stå och titta på är det också att gå samman. När man är fler. Och alla gör det. När alla lyfter varandra. Kanske en önsketanke. Men inte omöjlig. Det finns många exempel där alla lyfter varandra och när det sker – då ”vinner” också alla.

Tillsammans kan man göra mycket. Det betyder inte att alla behöver tycka lika. Eller för den delen alltid göra lika. Men det kan finnas ett gemensamt mål. Det är otroligt kämpigt att kämpa mot strömmen helt på egen hand. Ensam är inte alltid stark. Snarare tvärtom. Oftast finns det då också utrymme för egna vägar. För kreativitet.

Man behöver inte vara en död fisk bara för att man följer strömmen. Samhället bygger på struktur. Samhället skulle kunna vara strömmen. Meningen där är också friheten att vara sig själv och sin egen. I det stora. Även om det tyvärr inte alltid uppfylls.

Vi flyter framåt tillsammans och insikten och inställningen om att det finns tillåtelse att simma med vilket simsätt man vill underlättar varenda ström, varenda våg på färden. Kraften och energin finns i strömmen. Vi ger fart till varandra. Du ger fart till någon annan. Du får fart från någon annan.

Även om vi är på samma färd, samma bransch, samma önskan, i samma värld, så betyder det inte att vi behöver simma mot varandra.  Du kan välja vem du vill simma bredvid. Göra ditt bidrag till strömmen så energirikt som möjligt. På ditt sätt. Påverka. Stå upp när något är fel så fler kan stå med. Var den pigga fisken som väcker de sömndruckna fiskarna. Var kraften i strömmen. Energi. Tillåtelse, energi och mod är dragningskrafter. Simma med strömmen med dem i en positiv riktning, istället för emot. Jag är säker på att det går. 

Fishart lånad från pinterest.

Fishart lånad från pinterest.

När tystnaden ger fler ord.

Practice it before teaching it.