Back to All Events

Guida yoga nidra för barn & unga - utbildningsdag online 13 okt 2024

Allt fler barn- och unga idag känner oro, stress och prestationskrav. Att lära känna kroppens signaler, lyssna till sitt inre och komma i kontakt med kroppen tidigt i livet kan hjälpa barn och unga att förhålla sig till sig själva och sin omgivning. Yoga nidra är ett värdefullt verktyg för det, och en nyckel till den återhämtning och avslappning som även dagens unga behöver. Yoga nidra är en form av meditation eller djupavslappning som kan hjälpa människor i alla åldrar att komma till ro. 

Vem är denna utbildning för?

Den här ledarutbildningen är för dig som gått Yoga nidra för barn & unga - grundkurs och som vill lära dig att guida yoga nidra för barngrupper, skolklasser och individer. Utbildningen tar avstamp i grundkursen och utvecklar innehåll kring yoga nidra för olika åldrar, utveckling och anpassning, hur man skriver egna manus, pedagogik och förmedling av dessa samt hur du tar hand om dig själv som ledare.

Materialet består av video och audio och text och det ingår en workbook att använda under brainstorm-delen på vår dag som sker live online. Du får med dig kunskap, inspiration och ett påbörjat eget arbete med manus och idéer. 

Det förinspelade materialet, som tillhandahålls via en onlineplattform, tittar du på innan vår digitala dag tillsammans. Live online-dagen sker via zoom, spelas inte in och den är obligatorisk för att tillgodoräkna sig kursen. Efter att samtliga delmoment är genomförda och godkända får du ett diplom som ledare för att guida barn och unga i yoga nidra. 

Utbildningen motsvarar ca 15 timmar - grundkurs, live online, slutuppgift.

Innehåll:

Förinspelat:

  • Andning och andningsövningar för barn och unga

  • Föreläsning om nervsystemet och hjärnan

  • Olika skolor inom yoga nidra - kort intro

  • Utvecklingspsykologi

  • Barnperspektiv och barns perspektiv

  • Pedagogik och förberedelser för olika åldrar och verksamheter

Live online den 13 okt:

  • Anpassa nidras för olika åldrar/mottagaranpassning

  • Nidrans olika segment anpassade för barn och unga

  • Gå igenom manus detaljerat från grundkursen nidra för barn & unga

  • Hur skriva egna manus/sagor

  • Röst, tonläge, tempo, längd på nidra

  • Workshop och brainstorm om teman, manus och åldersgrupper

  • Pedagogik

  • Förberedelser och efteråt för dig som ledare

  • Nidra för barn i relation till barnkonventionen, skolans styrdokument, FYSS, SISU (idrott/förening)

Slutuppgift:

  • Förbereda, undervisa och utvärdera två nidra-tillfällen

Det förinspelade materialet blir tillgängligt på onlineplattformen senast 1 aug och ska vara instuderat innan 13 okt tillsammans med Yoga nidra för barn & unga - grundkurs.

Vem håller i utbildningen?

Johanna är utbildad och legitimerad idrottslärare och yogalärare och brinner för barn- och ungas fysiska och psykiska hälsa och barns rättigheter. Hon har arbetat som idrottslärare och med utbildning och metodutveckling inom värdegrundsarbete för både skola och idrottsföreningar på Stiftelsen Friends. Johanna har också lett barngrupper i dans, lek och rörelse inom föreningslivet under många år. Nu jobbar hon dagligen med både vuxna och barns hälsa med fokus på rörelseglädje, yoga, närvaro och avslappning genom att utbilda yogalärare, hålla kurser, communitygrupper, workshops, föreläsningar, klasser och retreats. Hennes ledord och inspiration är långsamhet och närvaro. Det är där vi samlar energi och finner magi.

Praktisk information:

Förkunskaper: Yoga nidra för barn & unga - grundkurs (köps separat)
Dag & tid live online via zoom: sön 13 okt kl 9.00-16.00 (Dagen varvar teori, praktik, diskussion och brainstorm)
Anmälningspolicy & villkor: hittar du tydligt via anmälan där du också får godkänna dessa innan du skickar in.
Pris: 3500 kr ink 25% moms (möjlighet till delbetalning finns, kontakta mig)
Boka tidigt rabatt: 500 kr i rabatt vid bokning innan 13 aug 2024.
Material som ingår: Tillgång till förinspelat material och material som delas under dagen i 1 år via onlineplattformen. En manual på ca 100 sidor med textunderlag och utrymme för egna anteckningar till ovan innehåll tillhandahålls som nedladdningsbar pdf.

Antalet platser är begränsat!

Välkommen!

Vill du få grundläggande om yoga nidra som helhetsmetod för vuxna - välkommen till Lärarutbildning i yoga nidra. Vi har även påbyggnadsutbildningen Yoga nidra steg 2 samt workshopen Författa yoga nidra manus. Dessa utbildningar och workshop har fokus på vuxna.

Later Event: November 16
Yoga nidra - steg 2 online nov 2024