Back to All Events

Yinyoga Fördjupningsutbildning


Har du undervisat yin yoga ett tag och skulle vilja utvecklas, eller rent av bara lära dig mer? Den här fördjupningen riktar sig till dig som längtar efter en djupare förståelse och upplevelse av yin yoga som praktik och som förhållande till livet. Kanske möter du frågor som ”var ska detta kännas” eller att deltagare att svårt att slappna av. Frågorna, funderingar och upplevelserna är oändliga. Kanske skulle du vilja finslipa din förmåga att förmedla en känsla, ett tema eller en kreativ sekvens? Vi dyker ner i diskussioner om hur vi förmedlar upplevelsen av yin och dess intention, vad den kan vara på mattan och vad som skulle kunna översättas till hur vi möter livet, vi diskuterar det som kan förklaras och det som inte kan det – och hur vi i förlängningen förklarar och presenterar det för deltagarna.

Vi praktiserar även beröringens kraft och olika aspekter av den när vi möter grupper likväl som individer, går djupare in i världen av kinesisk medicin, hur yin kan stötta rörelse och stillhet samt hur din egen personliga utveckling kan fördjupa din lärarroll.

Innehåll:

· Beröringens helande kraft
· Kinesisk medicin – Meridianer/elementen & yin yoga
· Pedagogisk utveckling av lärarrollen för att möta variationen av deltagare samt förmedla upplevelse, kunskap, känsla, tema mm.
· Yin i kombination med rörelse och/eller stillhet
· Din egen utveckling inom yin yoga – teoretisk, praktiskt och pedagogiskt

Ungefärligt dagsschema:
(kan komma att ändras)
9-10.30 Yin yoga klass
10.30-12 Teori/praktik
12-13 Lunch
13-15 Teori/praktik
15-16 Yin yoga klass

Utbildningen består av onlinematerial och rekommenderad litteratur. För att registrera hos Yoga Alliance krävs 100% närvaro på den lärarledda undervisningen samt godkända uppgifter.
30 timmar YACEP (continuing education hos Yoga Alliance)
18 tim lärarlett – 12 timmar egna studier
Utbildningen innehåller enskilt förarbete som startar 7 sep och efterarbete som pågår till 8 nov.

Förkunskaper

Yin yoga grundutbildning eller motsvarande.

Om du går utbildningen som en del av 300h-programmet krävs en 200h utbildning samt aktivt undervisande av yoga i minst 1 år.

 

Dagar & Tider

Dag & Tid: 7-9 okt 2020 kl 9-16 (lunch 60 min)
Plats: FLOW Yogastudio
Lärare: Johanna Alvin

30 timmar YACEP (continuing education hos Yoga Alliance)
18 tim lärarlett – 12 timmar egna studier. Utbildningen är också en del av 300h-programmet.


Utbildningen innehåller enskilt förarbete som startar 7 sep och efterarbete som pågår till 8 nov.

Litteratur: Vid anmälan får du en litteraturlista, litteraturen ingår ej i utbildningsavgiften.

 

Investering & Anmälan

Anmälan: Ansökan sker via formuläret på flowyogaschoolsweden.com. Märk ämnesraden med ”Yin yoga fördjupning”. Beskriv i korthet din relation till yin yoga, din resa hittills och vilken utbildning du gått tidigare i yin yoga.

Investering: 6000 kr (ink 25% moms). Betalas via faktura vid anmälan. Anmälan är bindande. Återbetalning sker endast mot läkarintyg - se mer under vår återbetalningspolicy. Din anmälan bekräftar att du godkänt villkoren.

Välkommen!