Back to All Events

Yoga Nidra utbildning Stockholm NOVEMBER


  • 3D Ekedalsgatan Stigberget, Västra Götalands län, 414 66 Sweden (map)

Boka tidigt-rabatt 1000 kr! (Vid bokning senast 31 augusti 2021)

“Yoga Nidra-utbildningen på 3 dagar var den bästa yogainstruktörskurs jag har gått! Perfekt blandning mellan teori och praktik, mycket kunniga kursledare och en förmåga att se alla individuella kursdeltagare. Rekommenderas varmt!” – Sanna

Du kommer att få:

  • Ett diplom på 30 timmar från Yoga Alliance (www.yogaalliance.org)

  • Möjlighet att utforska Yoga Nidra i kombination med valfri inriktning (tex Yoga Nidra & stress) och få ytterligare 10 timmar.

  • En skräddarsydd utbildning med personlig feedback

  • Gott om tid för eget utövande av Yoga Nidra under utbildningen - och även hjälp med att hitta en rutin som funkar för just dig, för att få in vila och återhämtning i din vardag på ett sätt som känns roligt och motiverande istället för ytterligare ett "måste".

  • Stöttning från icke-dogmatiska och erfarna lärare: syftet är att stärka dig och hjälpa dig med att hitta ditt autentiska sätt att undervisa Yoga Nidra på, samt att få verktyg för att kunna hjälpa varje elev utifrån dennes individuella behov och önskemål.

  • Möjlighet att få träna på att undevisa med konstruktiv och värdefull feedback, åter igen med fokus på vad du kan lyfta fram i din personlighet för att bli mer "du" när du undervisar: att vara professionell och samtidigt våga vara äkta: det tar oerhört mycket på krafterna att gå in i en "yogalärarroll" om rollen inte matchar hur vi egentligen vill förmedla Nidra.

  • Du får färdiga Yoga Nidra-manus och du lär dig även att skriva egna

  • Efter utbildningen kommer du att vara redo att undervisa i Yoga Nidra

Datum

Fre 26 – sön 28 november 2021
Tid: 09.00 – 17.30
Teori blandas med praktik och raster, så att du får möjlighet att smälta intrycken från föreläsningarna och vila.

 Om du endast kan medverka två av dagarna så går det också bra. Då kan du ta igen den missade dagen med en annan grupp: antingen online utan kostnad (!) eller IRL för ett kraftigt reducerat kurspris. 

Plats

YogaShakti, Högbergsgatan 30, Södermalm (Slussen), Stockholm, klicka här för adress >>> 

Vem kan delta?

Alla är varmt välkomna. Du kan välja att gå utbildningen antingen som yogalärare eller helt för din egen skull.

1) Yogalärare:
Vi rekommenderar att du har gått en 200-timmarsutbildning (valfri inriktning) – men det är inte obligatoriskt. Meddela oss om du inte har gått det så går vi tillsammans igenom vad du har för andra erfarenheter och hur vi kan stötta dig på bästa sätt. 

Syftet är att ge dig fler verktyg, för att kunna erbjuda fler klasser, nå ut till fler deltagare och för att skapa variation i klasserna som du redan har: lägg tex in en Yoga Nidra istället för en Savasana efter en klass i yinyoga, eller dynamisk yoga. Det fiffiga med Yoga Nidra är att deltagarna inte behöver byta om, så det fungerar även utmärkt att erbjuda gentemot företag: 30 minuters lunch-nidra är ett bra koncept och vi hjälper dig gärna med att skapa ett upplägg. 

Utbildningen har ett grundupplägg på 30 timmar, och utöver detta har vi 10 timmar av valfritt innehåll (allt enligt Yoga Alliances kriterier) som kan lägga till efter utbildningen om du vill utforska Yoga Nidra ytterligare. De extra timmarna görs i form av en extra hemläxa, med stöd från oss. 

2) För din egen skull
Du kan också gå utbildningen om du inte är yogalärare och helt enkelt bara vill lära dig mer om Yoga Nidra: hur det fungerar och hur du kan använda det i vardagen. Då hoppar du över hemläxan och undervisningsövningarna, och du får inget diplom.
Om du senare skulle ångra dig och VILL få ett diplom så kan du enkelt komplettera dessa moment tillsammans med en annan grupp. Att gå om utbildningen är gratis; vi tar bara ut 500 kr i administrationsavgift!

Lärare

  • Huvudlärare är Jennie Wadsten, svensk men bosatt i Indien. Hon har snart 20 års erfarenhet av att utbilda inom yoga och kommer att guida dig genom utbildningen med värme, omtänksamhet och humor. Jennie finns även tillgänglig innan och efter utbildningen, så om frågor dyker upp tex när du har klasser framöver så hjälper hon dig gärna per mejl.
    Läs mer om Jennie här.

  • Johanna Alvin kommer bland annat att guida två ljuvliga Yoga Nidra-sessioner.
    Johanna har tidigare drivit studio och jobbar med yogautbildningar, kurser, community och mentorskap.
    Läs mer om Johanna här.

Kursinnehåll

  • Icke-dogmatiskt approach.
    Vi går igenom de vanligaste metoderna, och vad som kännetecknar de olika skolorna. Du får en prova på olika sorters Nidra för att utforska vad som passar bäst för just dig.

  • Yoga Nidra-manus.
    Du får färdiga manus med olika inriktningar och kommer även att få lära dig hur man skriver egna manus.

  • Vad ingår i en Yoga Nidra?
    En detaljerad genomgång av de olika segmenten: syftet och hur det påverkar kropp och sinne.

  • Modifieringar. Kontraindikationer.

  • Grundläggande vetenskap om Yoga Nidra.
    Hjärnvågor, hypnagogia, hjärnans anatomi, medvetandetillstånd.

  • Historia och filosofi

  • Stress

  • Din egen yoga

Pris

6900 SEK (inkl 25 % moms)
Boka tidigt-rabatt: 1000 kr t.o.m. 31 augusti 2021
= Totalt pris 5900 SEK (inkl 25 % moms)

Möjlighet till delbetalning finns:

Kursmaterial

Kursmanual 
Du kommer att få en Yoga Nidra-manual (94 sidor tjock!) helt på svenska vid kursstart.  
Obs: Kursmanualen är upphovsrättsskyddad och får inte kopieras eller delas. 

Hemläxa
Du kommer att få i uppgift att utöva Yoga Nidra 4 – 5 gånger innan kursstart och skriva ner dina reflektioner. Syftet är att komma igång med att utöva Nidra hemma – inte att prestera något. Vi får ofta feedbacken “världens bästa läxa!”

Exam
Nej: det blir inga test, varken skriftliga eller muntliga. Utbildningen är pedagogiskt upplagd med en kombination av teori och övningar och syftet är att du både ska få kunskap och inspiration. 

Anmälan och mer information

  1. Fyll i anmälningsformuläret.

  2. Vi återkommer med en faktura för depositionen, 3000 kr kr.

  3. Resterande belopp betalas innan kurstart om du vill få ditt diplom direkt efter kursen. Meddela oss om du önskar förfallodatum 31 december 2021 istället (eller senare datum) så ordnar vi det. Kursdiplomet skickas ut när full betalning har kommit oss tillhanda.

  4. Efter kursens slutförande får du ett diplom i pdf-format, 30 timmar, Yoga Alliance (RYS 300, Yoga Shala & Yoga Treat) Kursen är även registrerad hos Yoga Alliance Professionals (UK)

  5. Därefter kan du om du vill även göra den extra hemläxan på 10 timmar varvid du får ett till diplom.

Depositionen är inte återbetalningsbar, men vi vet att det ibland sker oförutsedda händelser och i tider som dessa har vi även ändrat våra villkor för den här kursen eftersom den sker på en studio och vi vill inte att du ska känna dig stressad. 

Covid 19-anpassning

För just den här kursen gäller:
– Begränsat antal deltagare 
– Om du blir sjuk eller har sjukdomssymptom nära inpå kursstart kan du flytta ditt deltagande till ett annat kursdatum nästan helt utan kostnad: vi tar bara ut en administrationsavgift på 300 kr inkl moms. 
Obs! Det gäller endast vid Covid-19, ej andra skäl.  
Ombokning av andra anledningar är möjlig om du meddelar oss senast en månad innan kursstart. Vid sen avbokning görs ingen återbetalning. Obs! Eftersom deltagarantalet är begränsat så kan vi tyvärr inte göra undantag. 
Vid ombokning senast en månad innan kursstart får du hela kursbeloppet tillgodo och det kan användas vid ett senare datum. 
Du har fem år på dig att gå en annan kurs – och om du hellre vill byta till en helt annan kurs (tex yin) så går det också bra. Vi samarbetar även med Josefin Wikström och Melanie Cooper och din betalning kan även flyttas till kurser anordnade av dem om så önskas. 

Hör av dig om du har några funderingar: info@yogaleela.se 

Med värme, 

Jennie Wadsten & Johanna Alvin

ANMÄL DIG HÄR