Back to All Events

Workshop: Beröring & yinyoga för välmående och hälsa

Hur kommer det sig att beröring är så viktigt för oss? Varför påverkas vi på olika sätt beroende på vilken typ av beröring och hur den når oss? 

Att beröring gör oss lyckligare, generösa och mer samarbetsvilliga vet vi. Att beröring också påverkar vår känslighet för stress, smärta och välmående råder ingen tvivel om. Helena Backlund Wasling berättar om beröringens betydelse för oss och ger konkreta tips på hur beröring kan få mer plats i vardagen. 

Helena inleder kvällen och sedan avrundar vi med en yinyogaklass med beröring/assistering, guidad av Johanna Alvin.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av varken beröring eller yinyoga. Kom nyfiken!

Varmt välkommen!

Helena Backlund Wasling har skrivit boken Närmare - om det livsviktiga i att röra vid varandra. Helena har flertalet gånger varit med på tv, radio och poddar och pratat om sin forskning. Helena är forskare i neurovetenskap, författare och föreläsare med ett speciellt fokus på den mänskliga hjärnan och de neuronala och psykologiska mekanismerna för beröring och sociala interaktioner. Hon har vunnit priser för sin presentation av populärvetenskap och är en mycket uppskattad föreläsare med erfarenhet från TEDx, Hjärndagen med mera.

Johanna Alvin är yogalärare, fd idrottslärare och utbildare. Hon har ända sedan barnsben varit aktiv och alltid fascinerats av kroppen. På senare år är det långsamhet, stillhet och återhämtning som ligger i fokus i hennes yogaundervisning. I rörelse finns också stillhet och det Johanna brinner för att förmedla är verktyg att leva mer med förmågan till sin egen gas och broms och allt däremellan.

Dag & Tid: 7 mars kl 18.15-20.00

Plats:  Psykologbyrån Jones, Järntorget Göteborg (Norra Allégatan 1)

Anmälan: maila johanna@alvin.nu.  Svar tillbaka bekräftar din plats. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas. 

Pris: 495 kr, betalning sker med swish eller faktura vid bekräftad plats. (vid mindre än 5 bokade två dagar innan workshopen återbetalas avgiften och den ställs in)

Du kan ha med egen matta och props om du vill, annars finns det på plats. Om du önskar anteckna, skriva reflektioner, ta med en skrivbok och penna.