Back to All Events

Workshop: Assistering & beröring för yogalärare

Beröring kan vara helande och läkande. Beröring ger närvaro. Hjärnan, kroppen, sinnena – alla delar av dig mår bra av beröring och är i behov av det. På en yogaklass har vi möjlighet att ge just detta. Om vi gör det medvetet, grundligt, vet varför och med känsla för mottagaren. Assisteringar på en yogaklass kan vara tydliga fysiska beröringar och justeringar men också mer grundande och energigivande. De kan vara flödande och de kan vara stilla. De kan vara med din röst och med din närvaro. De kan ge en förstärkt upplevelse av vad du vill förmedla.

Den här workshopen är ett miniformat för yogalärare som vill ha en introduktion till assistering och beröring eller för yogalärare som vill påminnas och komma tillbaka till assistering igen. Fokus ligger på hands on assisteringar av fysiska positioner såväl som vilsamma positioner och shavasana. 


Beröringsinnehållet undervisas av Helena Backlund Wasling som skrivit boken Närmare - om det livsviktiga i att röra vid varandra. Helena har flertalet gånger varit med på tv, radio och poddar och pratat om sin forskning. Helena är forskare i neurovetenskap, författare och föreläsare med ett speciellt fokus på den mänskliga hjärnan och de neuronala och psykologiska mekanismerna för beröring och sociala interaktioner. Hon har vunnit priser för sin presentation av populärvetenskap och är en mycket uppskattad föreläsare med erfarenhet från TEDx, Hjärndagen med mera.

Assisteringar i yogakontext undervisas av Johanna Alvin, yogalärare och utbildare. Hon har ända sedan barnsben varit aktiv och alltid fascinerats av kroppen. På senare år är det långsamhet, stillhet och återhämtning som ligger i fokus i hennes yogaundervisning. I rörelse finns också stillhet och det Johanna brinner för att förmedla är verktyg att leva mer med förmågan till sin egen gas och broms och allt däremellan.

Varmt välkommen!

Dag & Tid: 28 mars kl 18.15-20.45

Plats: Psykologbyrån Jones, Järntorget Göteborg (Norra Allégatan 1)

Investering: 750 kr ink moms

Anmälan till utbildning@flowyogaschoolsweden.com.

Här hittar du fullständiga villkor och återbetalningspolicy. När du anmäler dig godkänner du också dessa. Svar på din anmälan bekräftar din plats och betalas mot faktura. 

Du kan ha med egen matta och props om du vill, annars finns det på plats. Om du önskar anteckna, skriva reflektioner, ta med en skrivbok och penna.

Endast 10 platser!