Back to All Events

Yoga Nidra utbildning Online - på svenska MARS


  • 3D Ekedalsgatan Stigberget, Västra Götalands län, 414 66 Sweden (map)

Utbildningen är fullbokad - väntelista finns vis info@yogaleela.se

Platser finns på utbildningar i juli och oktober

“Wow! Den bästa kursen jag någonsin har gått!!!
Jennie har så mycket kunskap som hon delar med sig och hon gör det med värme och humor och på ett pedagogiskt sätt. Jag älskade kombinationen av vetenskap och yogafilosofi och att kursen var så “hands on”: jag känner mig redo och pepp på att undervisa i Yoga Nidra!”
– Linda

Click here to see the dates for our online courses in English.

YOGA NIDRA-UTBILDNING PÅ SVENSKA: 
ONLINE 19-21 MARS 2021

Varmt välkommen till en interaktiv Yoga Nidra-kurs på svenska med YogaLeela och Studio FLOW! Kursen ges via Zoom och det finns gott om tid för att ställa frågor, och du kommer att få stöd och pepp från lärarna både före, under och efter utbildningen.
Huvudlärare är Jennie Wadsten. 
I priset ingår en inspirerande workshop med Josefin Wikström och ljuvliga nidra-sessioner med Johanna Alvin. 
Begränsat antal platser: max 28.

Kursen ger dig:

  • Ett diplom på 30 timmar från Yoga Alliance (www.yogaalliance.org)

  • Möjlighet att utforska Yoga Nidra i kombination med valfri inriktning (tex Yoga Nidra & stress) och få ytterligare 10 timmar.

  • En skräddarsydd utbildning med personlig feedback

  • Gott om tid för eget utövande av Yoga Nidra under utbildningen - och även hjälp med att hitta en rutin som funkar för just dig, för att få in vila och återhämtning i din vardag på ett sätt som känns roligt och motiverande istället för ytterligare ett "måste".

  • Stöttning från icke-dogmatiska och erfarna lärare: syftet är att stärka dig och hjälpa dig med att hitta ditt autentiska sätt att undervisa Yoga Nidra på, samt att få verktyg för att kunna hjälpa varje elev utifrån dennes individuella behov och önskemål.

  • Möjlighet att få träna på att undevisa med konstruktiv och värdefull feedback, åter igen med fokus på vad du kan lyfta fram i din personlighet för att bli mer "du" när du undervisar: att vara professionell och samtidigt våga vara äkta: det tar oerhört mycket på krafterna att gå in i en "yogalärarroll" om rollen inte matchar hur vi egentligen vill förmedla Nidra.

  • Du får färdiga Yoga Nidra-manus och du lär dig även att skriva egna

  • Efter utbildningen kommer du att vara redo att undervisa i Yoga Nidra

Plats

Online – var du vill! Vi har deltagare från hela världen och de har suttit i trädgårdar, parker, sommarstugor, i vardagsrummet, på bryggor… det enda som krävs är en internetuppkoppling. 

Om du även vill ses IRL – in real life – så kommer vi att ha frivilliga träffar i Stockholm, Göteborg och London, med start våren 2021, då vi ses och yogar tillsammans och du får möjlighet att ställa fler frågor och få personlig feedback. Pris: valfri donation. 

Vem kan delta?

Alla är varmt välkomna. Du kan välja att gå utbildningen antingen som: 
1) Yogalärare
eller
2) Helt för din egen skull.

1) Yogalärare:
Vi rekommenderar att du har gått en 200-timmarsutbildning (valfri inriktning) – men det är inte obligatoriskt. Meddela oss om du inte har gått det så går vi tillsammans igenom vad du har för andra erfarenheter och hur vi kan stötta dig på bästa sätt. 

Syftet är att ge dig fler verktyg, för att kunna erbjuda fler klasser, nå ut till fler deltagare och för att skapa variation i klasserna som du redan har: lägg tex in en Yoga Nidra istället för en Savasana efter en klass i yinyoga, eller dynamisk yoga. Det fiffiga med Yoga Nidra är att deltagarna inte behöver byta om, så det fungerar även utmärkt att erbjuda gentemot företag: 30 minuters lunch-nidra är ett bra koncept och vi hjälper dig gärna med att skapa ett upplägg. 

Utbildningen har ett grundupplägg på 30 timmar, och utöver detta har vi 10 timmar av valfritt innehåll (allt enligt Yoga Alliances kriterier) som kan lägga till efter utbildningen om du vill utforska Yoga Nidra ytterligare. De extra timmarna görs i form av en extra hemläxa, med stöd från oss. 

2) För din egen skull
Du kan också gå utbildningen om du inte är yogalärare och helt enkelt bara vill lära dig mer om Yoga Nidra: hur det fungerar och hur du kan använda det i vardagen. Då hoppar du över hemläxan och undervisningsövningarna, och du får inget diplom.
Om du senare skulle ångra dig och VILL få ett diplom så kan du enkelt komplettera dessa moment tillsammans med en annan grupp. Att gå om utbildningen är gratis; vi tar bara ut 500 kr i administrationsavgift!

Lärare

  • Huvudlärare är Jennie Wadsten, svensk men bosatt i Indien. Hon har snart 20 års erfarenhet av att utbilda inom yoga och kommer att guida dig genom utbildningen med värme, omtänksamhet och humor. Jennie finns även tillgänglig innan och efter utbildningen, så om frågor dyker upp tex när du har klasser framöver så hjälper hon dig gärna per mejl.
    Läs mer om Jennie här.

  • Josefin Wikström kommer att två föreläsningar (2 + 2 timmar) med inriktning Yoga Nidra och nervsystemet och hon kommer även att prata om yoga & psykisk ohälsa: kunskap som du har nytta av även i andra yogasammanhang, tex: vad gör man om en elev får panikångest under en klass?
    Läs mer om Josefin här.

  • Johanna Alvin kommer bland annat att guida två ljuvliga Yoga Nidra-sessioner. Johanna driver underbara Studio FLOW i Göteborg. Läs mer om Johanna här.

  • Hela utbildningen är på svenska – men som en extra bonus finns Melanie Cooper med under hela utbildningen som tech support och student support på engelska.
    Läs mer om Melanie här.

Kursinnehåll

  • Icke-dogmatiskt approach.
    Vi går igenom de vanligaste metoderna, och vad som kännetecknar de olika skolorna. Du får en prova på olika sorters Nidra för att utforska vad som passar bäst för just dig.

  • Yoga Nidra-manus.
    Du får färdiga manus med olika inriktningar och kommer även att få lära dig hur man skriver egna manus.

  • Vad ingår i en Yoga Nidra?
    En detaljerad genomgång av de olika segmenten: syftet och hur det påverkar kropp och sinne.

  • Modifieringar. Kontraindikationer.

  • Historia och filosofi

  • Stress

  • Din egen yoga

  • Grundläggande vetenskap om Yoga Nidra.
    Hjärnvågor, hypnagogia, hjärnans anatomi, medvetandetillstånd.

Datum

Fredag 19 – söndag 21 mars 2021

Tid

9.00 – 17.30 (svensk tid) 
…inklusive många raster och Yoga Nidra-klasser, så vi kommer inte att sitta vid en skärm hela dagarna. 🙂  

Pris

Boka-tidigt-pris: 3900 kr inkl moms 25 %. 
(Ordinarie pris 4900 kr)
Rabatten gäller t.o.m. 30 november 2020. 

Möjlighet till delbetalning finns:
1) Deposition 1900 kr för att säkra din plats.
2) Resterande 2000 kr senast 30 juni 2021.
Meddela oss om du behöver mer tid så löser vi det. 

Kursmaterial

Kursmanual 
Du kommer att få en Yoga Nidra-manual (94 sidor) som en pdf. Vi mejlar den till dig två dagar innan kursstart. 
Om du föredrar en manual i pappersformat, så går det att köpa till självkostnadspris:
Klicka här för mer info
Obs: Kursmanualen är upphovsrättsskyddad och får inte kopieras eller delas. 

Hemläxa
Du kommer att få i uppgift att utöva Yoga Nidra 4 – 5 gånger innan kursstart och skriva ner dina reflektioner. Syftet är att komma igång med att utöva Nidra hemma – inte att prestera något. Vi får ofta feedbacken “världens bästa läxa!” 🙂 

Exam
Nej: det blir inga test, varken skriftliga eller muntliga. Utbildningen är pedagogiskt upplagd med en kombination av teori och övningar och syftet är att du både ska få kunskap och inspiration. 

Anmälan och mer information

  1. Fyll i anmälningsformuläret.

  2. Vi återkommer med en faktura för depositionen, 1900 kr.

  3. Resterande belopp 2000 kr betalas innan kurstart. Meddela oss om du önskar förfallodatum 30 juni 2021 istället så ordnar vi det. (Kursdiplomet skickas ut när full betalning har kommit oss tillhanda.)

  4. Efter kursens slutförande får du ett diplom i pdf-format, 30 timmar (RYS 300, Yoga Shala & Yoga Treat). Kursen ger även Continuing Education-timmar hos Yoga Alliance (USA) och Yoga Alliance Professionals (UK).

  5. Därefter kan du om du vill även göra den extra hemläxan på 10 timmar varvid du får ett uppdaterat diplom på 40 timmar.

Depositionen är inte återbetalningsbar, men vi vet att det ibland sker oförutsedda händelser och om du avbokar senast en månad innan kursstart kan du flytta depositionen till en annan kurs, utbildning eller workshop – så du förlorar inte dina pengar! Mer info: Terms and conditions >>>

Hör av dig om du har några funderingar: info@yogaleela.se 

Med värme, 

Jennie, Melanie, Josefin, Johanna & Studio FLOW 

Anmäl dig här