Back to All Events

Ett långsammare liv - kursen

  • 3D Ekedalsgatan Stigberget, Västra Götalands län, 414 66 Sweden (map)

Ett långsammare liv är inte lika med ett tråkigt liv för mig. Snarare tvärt om. Ett långsammare liv, för mig, ger ett rikare liv. Vi är såklart alla olika och tänker på olika saker när vi hör eller ser ordet långsamt. Långsamt för mig, i det här sammanhanget – livet – är att sakta ner för att hinna se och njuta av detaljer. Nyanser och upplevelser i vardagen. Att hinna se någon i ögonen. Att lyssna med båda mina öron till fullo. Utan att göra något annat samtidigt. Att välja vad jag vill spendera min tid på. Med vem. Och hur. Känna och uppleva min kropp. Inte åka med av bara farten. Det kan också vara härligt ibland men inte hela tiden. Ett långsammare liv ger mig chansen att leva med själ. Och att få mera fart - skön fart. 

Den här kursen riktar sig till dig som skulle vilja sakta ner lite för att leva mer. Som vill delta mer i livet och i vardagen. Som vill ha mer flow i livet som kommer från en närvarande plats. Det kräver en del disciplin, självkännedom och en del tekniker. Varannan vecka presenteras, diskuteras och praktiseras tekniker som kan användas för ett långsammare liv fyllt av liv. Allra först släpps en introduktionsvideo till vad ”Ett långsammare liv” skulle kunna innebära och vad det innebär för mig. 

Under åtta veckor släpps fyra tema på en onlineplattform och mellan tillfällena får du övningar och praktik att genomföra på egen hand - utefter dina förutsättningar. Vi ”ses” även i en sluten facebookgrupp för den som vill under våra veckor tillsammans. Där finns möjlighet att ställa frågor, dela med sig av erfarenheter och varje vecka publiceras en kort video med mig i relation till det tema vi befinner oss i. 

Under varje tvåveckors-period finns även möjlighet att delta i livesamtal online om själva temat och dess relation till vardagen. En möjlighet att möta varandra och dela tankar, frågor och erfarenheter.

Varje tema består av:
Video på 15-30 min - teoretisk inriktning
Video på 15 min - förhållningssätt, reflektion & tips på rutiner/ritualer
Reflektionsfrågor/uppgift (text)
Praktik/Klasser (video och/eller ljudfil) på 30-60 min beroende på tema 

Innehåll:
Vila & återhämtning vs aktivitet (flow yoga & rörelse)
Nervsystemet & Hjärnan (Yoga Nidra & Restorative)
Din fysiska kropp & din energi (Yinyoga)
Andetaget & Meditation

Varje tema ligger i fokus under två veckor innan nästa tema släpps. Du tittar på materialet så många gånger du vill och praktiserar när det passar dig, du kommer få pepp och hejarop och stöttning i fb-gruppen. Du har tillgång till materialet under de 8 veckor som kursen pågår.

Valfria livesamtal:
Tors 1 april kl 20-20.45
Lör 10 april kl 8.30-9.15
Tors 29 april kl 20-20.45
Tors 13 april 9-9.45

Start: 22 mars (nytt material släpps på måndagar)
Investering: 950 kr ink 25% moms
Anmälan senast 15 mars via flowyogaschoolsweden.teachable.com
Anmälan är bindande. Inga återbetalningar görs. Skulle det vara för få anmälda vid sista anmälningsdag (15 mars) återbetalas hela beloppet. 

Välkommen!

/Johanna Alvin